Vse kategorije

Domov>Novice>Razstavne novice

Biozadrževalni pokrov za pravokotno vedro

Čas: 2022-01-22 Ogledi: 133

Pravokotno vedro z 12 luknjami je posebej zasnovano za delo s 5 ml (13 x 100 mm) in 2 ml (13 x 75 mm) epruvetami za odvzem krvi (vakutainerji). S skupno zmogljivostjo procesa do 48 epruvet hkrati, vrtljivi rotorji 48x5ml in 48x2ml zagotavljajo visoko delovno učinkovitost v bolnišničnih diagnostičnih laboratorijih.

12
11

Vendar delo v kliničnih diagnostičnih laboratorijih običajno pomeni delo s potencialno nalezljivimi vzorci, kot so kri ali druge telesne tekočine. Toda ravnanje z nalezljivimi mikroorganizmi ali škodljivimi kemikalijami je precej pogosto tudi v raziskovalnih laboratorijih. Da bi zagotovili varnost laboratorijskega osebja in preprečili laboratorijsko pridobljene okužbe (LAI) ali druge nevarnosti za zdravje, je treba v celotnem delovnem toku sprejeti razumne previdnostne ukrepe.

Centrifuga je eden od virov aerosolov. Širok razpon dejavnosti – vključno s polnjenjem centrifugalnih epruvet, odstranjevanjem pokrovčkov ali pokrovov iz epruvet po centrifugiranju ter odstranjevanjem supernatantne tekočine in nato resuspendiranjem peletov – lahko vodi do sproščanja aerosolov v laboratorijsko okolje.
Tako je biološki pokrov bistvenega pomena za centrifugiranje nevarnih vzorcev, kot so epruvete za odvzem krvi (vakutainerji)

10
9

Zaščitni pokrovi ne preprečujejo nastajanja aerosolov med centrifugiranjem; namesto tega zagotavljajo, da aerosoli ne morejo puščati iz zaprtega sistema.
Če se cev zlomi ali pušča, centrifuge ne odpirajte vsaj 30 minut po teku. Ker tega ni mogoče vedno zaznati, preden odprete vedra ali rotor (nenadno neravnovesje je lahko prvi znak zloma cevi), priporočamo, da ves čas počakate vsaj 10 minut, preden odprete posode.
Prav tako morate nalagati in raztovarjati vedra ali rotor v omaro za biološko varnost (zlasti v virologiji in mikobakteriologiji), da zmanjšate tveganje za uhajanje aerosolov.
Biološka varnost je pomembna za laboratorijske delavce, zelo cenimo nasvete in predloge za izboljšanje naših zasnov centrifug, ki lahko bolje zaščitijo laboratorijske delavce.

Prejšnja:

Naslednji :

Vroče kategorije

+ 86-731-88137982 [e-pošta zaščitena]